Serenity back up

Discussion in 'Minecraft (Public)' started by Irimar, Sep 26, 2013.

  1. fireh

    fireh Getting Started

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    279
    Likes Received:
    1
    Location:
    Oregon
    I have updated as instructed, but I am getting some mismatch errors when I try to join the server. It is telling me that the Forge Mod Loader has found ID mismatches including:
    ID 31972 from Mod ModularForceFieldSystem is missing
    ID 31996 from Mod MineFactoryReloaded is missing
    ID 31985 is mismatched between world and game

    Anyone know how to fix this?
     
  2. Gedarn

    Gedarn Retired Captain

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    548
    Likes Received:
    24
    Location:
    Earth... sometimes
    Have you deleted your config file and unzipped the replacement Irimar posted?
     
  3. fireh

    fireh Getting Started

    Joined:
    Nov 16, 2004
    Messages:
    279
    Likes Received:
    1
    Location:
    Oregon
    Yep, figured it out. The trick wasn't to delete the config file, but to copy/replace the config files that were updated.
     
  4. DaedalusAlpha

    DaedalusAlpha Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2007
    Messages:
    6,664
    Likes Received:
    197
    Location:
    Gothenburg, Sweden (CET+2)
    Some things I have noted:
    * HTTP is not activated for ComputerCraft
    * I can't light nether portals (don't know if this is intentional or not)
     
  5. Irimar

    Irimar Retired Captain

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    3,029
    Likes Received:
    96
    Location:
    Greenfield, MA USA
    I've re-set the http api for ComputerCraft. The change will take effect on the next reboot.

    We saw the nether portal happen a little earlier. Flint and steel are being a bit odd in spots. try clicking on a different block in the portal.
     
  6. Emeraldknight

    Emeraldknight Active Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    332
    Likes Received:
    5
    Location:
    Gympie, QLD, AUS
    With this much coruption would it be worth doing a full reset? Yea I know I wouldn't really want it with the amount of work I have done but would it be better for the long term?

    Another issue. Will replacing this config file stuff my other direwolf20 servers I join? Or change my single player maps?
     
  7. Irimar

    Irimar Retired Captain

    Joined:
    Jun 15, 2008
    Messages:
    3,029
    Likes Received:
    96
    Location:
    Greenfield, MA USA
    The thought has crossed my mind. Although we seem to have the worst of it under control now, something could come up later that we can't anticipate.
    I know that a good number of people will be put out by a server reset. It will have the greatest effect on those that have put the most time and effort into their mining and building.
    Saving the world, if it can be saved, is my preference, but I'm happy to hear people's thoughts on the matter, as this affects everyone.
     
  8. Aveege

    Aveege Active Member

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Messages:
    492
    Likes Received:
    19
    Location:
    Anaheim, CA
    I have not been as active or have places as big as others but with what i see around the world like ore blocks replaced with soul cages etc i personally wouldnt mind a world reset and think it would be best for longterm playability. This is just my 2cents on the issue. I will continue on server regardless of decision :)

    Edit: Or mayby test the backup from the 18th i have? I mean yeah people would lose a week but if that save has no corruption it might be better alternative for people than full reset?
     
    Last edited: Sep 26, 2013
  9. Akira Doe

    Akira Doe Active Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    587
    Likes Received:
    19
    Location:
    Gold Coast
    I'll take a step back from this one as for me, a backup from a week ago is a full reset for me anyway (which is fine with me, for the greater good) :D.

    The one bonus of being noob haha.

    All I'll lose is a macerator (which I blew up after the current backup we're using now with the wrong voltage [D'oh!] so I have it back now, yay) and some rubber trees...
     
  10. Cheith

    Cheith Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    391
    Likes Received:
    5
    Location:
    Kansas City, MO, USA
    If we can keep what we have that would be my preference, but if we have to reset then we have to.
     
  11. Bru1zer

    Bru1zer Guardian Captain

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    1,527
    Likes Received:
    204
    Location:
    Sydney
    I reckon we hose it, sooner rather than later, it goes without saying everyone would rather not reset, but with this much corruption and needing a custom config only a few weeks in, we could be well on our way back to where we were in a few days.
     
  12. Mashiro

    Mashiro Getting Started

    Joined:
    May 29, 2012
    Messages:
    45
    Likes Received:
    3
    Location:
    Australia
    I think with all the issues in the world we should reset.
     
  13. Gutterau

    Gutterau Just Joined

    Joined:
    May 31, 2012
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Location:
    ACT
    Reset is Ok by me. I think it would be far worse to continue on only to have problems down the road and have to reset anyway..
     
  14. kustomrod

    kustomrod Active Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Location:
    Brisbane
    Yep, agree with the above comments - RESET ahoy
     
  15. Akira Doe

    Akira Doe Active Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    587
    Likes Received:
    19
    Location:
    Gold Coast
    The question I have is the custom config files, is that a fix for this world, or tweaks that will improve or decrease the lag with DW2 in general?

    If the config file changes are going to be with us even after a reset then it lessens the case for a reset, but if they are here simply to keep the existing world, it strengthens the case (in my eye) for a reset.

    * Keep in mind all of that is from a play who stands to lose less than a weeks worth of build on the server.
     
  16. marvelmanic

    marvelmanic Retired Architect

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    196
    Likes Received:
    0
    Location:
    Japan
    What exactly happen to change the item ID's?
     
  17. Gedarn

    Gedarn Retired Captain

    Joined:
    Aug 2, 2011
    Messages:
    548
    Likes Received:
    24
    Location:
    Earth... sometimes
    The custom config was to help fix this world and as a result my single player worlds are incompatible. As much as I like my tower I see a reset as a better long term solution.
     
  18. Sister Julie

    Sister Julie Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2007
    Messages:
    1,013
    Likes Received:
    49
    Location:
    USA
    Personally I am happy with things as they are. However if we are going to do a reset I would rather do it now rather than later after I have done more work. After all, the thought of maybe a reset will bring server activity to a halt anyway.

    So...reset in an hour from now?
     
  19. Emeraldknight

    Emeraldknight Active Member

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    332
    Likes Received:
    5
    Location:
    Gympie, QLD, AUS
    Would be nice for a reset tonight and get to work tomorrow though I would not be able to play for the next 4 days.
     
  20. RzA

    RzA Active Member

    Joined:
    Apr 18, 2011
    Messages:
    129
    Likes Received:
    11
    Location:
    Melb
    better a restart now than having to do it later
     

Share This Page